Cress, da's weer 'ns een ander groentetje

15 februari 2021

Kees Tol en Rob Baan over cress

Cress is lekker, mooi en supergezond

Deze bijzondere minigroentetjes verdienen een eervolle vermelding tussen onze periodieke posts over groenten en fruit, in het kader van het international year of fruit and vegetables #IYFV2021. Waarom? Cress is niet alleen decoratief, maar ook lekker (65 smaken, daar moet jouw 'lievelings' ook tussen zitten!) en ze zijn ook nog 'ns supergezond. Geen wonder dat het een geliefd ingrediënt is van de beste chefs van Nederland.

Kees Tol en Edsilia Rombley hoorden dat ook en voor hun programma 'Over gewicht' [terugkijklink], besloten ze het fijne ervan uit te zoeken. Uiteraard gingen ze daarvoor naar Rob Baan toe, die met zijn bedrijf Koppert Cress 40 soorten en 65 smaken kweekt. Rob is een ondernemer met een ideologisch hart. Waar hij maar de gelegenheid heeft, vertelt hij over de gezondheidsvoordelen van groente en fruit. Als minimaal 80% van je dieet uit (verse) groente en fruit bestaat en zoveel mogelijk van de rest ook plantaardig is, dan geef je een boost aan je gezondheid. Sommige van zijn cressen hebben extra gezondheidsvoordelen. 

4 Weetjes over cressen

  • Het verschil tussen #kiemgroenten en cressen: Een kiempje is een babyplantje, een cress iets ouder, een peuter. Cress is dus net iets groter en langer doorgegroeid.
  • Voor #chefs is het de kunst om gerechten mooi te maken én smakelijk. Een cress is decoratief en voegt een intense, herkenbare, lekkere smaak toe. Een geliefd ingrediënt dus. (Niet wegleggen dus, gewoon lekker opeten).
  • Koppert Cress kweekt 40 soorten met wel 65 verschillende smaken!
  • Broccocress bevat ruim 30 keer zoveel #sulfarofaan per gram als volwassen broccoli. Typisch een (mini)groente met een enorme gezondheidswaarde dus, want: #sulfarofaan is supergezond en schijnt goed te zijn bij diabetes 2 én het helpt tegen overgewicht.

Trek in cress? 

Koppert Cress focust zich vooral op chefs, maar ook anderen kunnen de cressen bij hen kopen, via de webshop, waarna je ze kunt afhalen in Monster. 

#elkemaandminimaal1postovergroentenenfruit #iyfv2021

Kees Tol en Rob Baan over cress

Cress, een ander groentetje

Cress zit boordevol smaak, is decoratief en heel gezond! Niet zo gek dat Kees Tol voor zijn programma 'Over gewicht' bij Rob Baan, Koppert Cress, op bezoek ging. 

Visie en actie combineren

Visie en actie zijn een gouden combinatie voor een succesvol bedrijf én samen vormen ze de inspiratie voor Allura.

Kernwaarden formuleren in 3 stappen

Bedrijven met duidelijke kernwaarden maken makkelijker betere beslissingen. Wat zijn die van jullie?  

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden