Groen in het licht zetten, dat is de kunst

1 maart 2021

Een compliment voor Daan Roosegaarde, de kunstenaar die de landbouw op een prachtige manier in het licht zet

1 Maart. Dat betekent dat het nationale complimentendag is. En er zijn veel complimenten te geven in onze sector, waar zo hard gewerkt wordt om ons te voorzien van de mooiste producten. Voor deze gelegenheid zetten we graag een inspirerend project in het licht.

Daan Roosegaardes meest recente kunstwerk GROW is namelijk een eerbetoon aan de schoonheid en het belang van de agrarische sector. Wat een prachtige manier om de allure van deze sector in beeld te brengen. 

In de film die hij maakte over het project GROW zegt hij: 

"We dromen vaak over een betere toekomst, maar we merken de velden die ons voeden amper op. Hoe kunnen we schoonheid van de landbouw laten zien en de boer tot held verheffen?" 

Het project GROW maakt gebruik van 'lichtrecepten'. Met inzet van bepaald licht wordt de groei van planten bevorderd, terwijl het gebruik van pesticiden met 50% wordt teruggebracht. 

Roosegaardes mantra is 'schoonheid’.  Schoonheid die ontstaat uit creativiteit en schoonheid die staat voor schone lucht en energie. Hij wil deze twee combineren en er een fundamentele waarde van maken in het dagelijks leven. 

Hij werkt dat uit door kunst en bedrijfsleven te koppelen. Dat brengt nieuwe perspectieven die de wereld verbeteren. 

De film Grow is een samenwerking tussen o.a. Daan Roosegaarde, Mediamonks, Rabobank & Wageningen University & Research. De groene sector wordt mooier en beter door anders te kijken, wat is er dan mooier dan het perspectief van de kunst. Dankjewel Daan, voor jouw bijdrage aan 'Meer #allure voor de groene sector'!
#groenesector #tuinbouw #landbouw #agri

5 redenen voor meer vrouwelijke leiders in de tuinbouw

Met meer vrouwen in de top worden bedrijven productiever en winstgevender. Waarom? Dat lees je in dit artikel. 

Groen in het licht zetten, dat is de kunst

Een compliment voor Daan Roosegaarde, die met lichtrecepten zowel de mooie als de duurzame kant van de landbouw in het licht zet. 

Kees Tol en Rob Baan over cress

Cress, een ander groentetje

Cress zit boordevol smaak, is decoratief en heel gezond! Niet zo gek dat Kees Tol voor zijn programma 'Over gewicht' bij Rob Baan, Koppert Cress, op bezoek ging. 

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden