International year of plant health

2 december 2019

Click for the English version of this article 

Vandaag, om precies te zijn vanaf 17:45, wordt in Rome het startschot gegeven voor het internationale jaar van de plantgezondheid. Dat gebeurt tijdens een event dat wordt georganiseerd door FAO (food and agricuture organisation), in aanwezigheid van diverse ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders. 

Een van de sprekers is Dr. Ulrich Kuhlmann, executive director bij Cabi. Cabi organiseert in september 2020 in samenwerking met Koppert Biological Systems de Plant Health, Agriculture & Bioscience Conference 2020 #PHAB2020, met als thema "Plants for Life". 

Allura Vision Growers ondersteunt Cabi en Koppert bij het inhoudelijk programma voor deze bijzondere conferentie. De initiatiefnemers hebben een grote betrokkenheid bij plantgezondheid, bij duurzaamheid, bij diversiteit en bij kennis gericht op een betere kwaliteit van leven. We willen via samenwerking, inspiratie en een veelheid van perspectieven inspireren tot een nieuwe kijk op planten. Daarbij gaan we uit van gelijkwaardigheid in de samenwerking tussen mens en natuur. We trekken bezoekers uit de focus van het dagdagelijkse met passie, inspiratie, kennis en ervaring. Niet alleen die van wetenschappers, maar juist ook van mensen uit andere hoeken. We maken ruimte voor het perspectief van kunstenaars, boeren, koks, filosofen, plantenkenners, etcetera. Het belooft een geweldig event te worden, dat op haar eigen manier bijdraagt aan het realiseren van diverse duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). 

Daarbij wordt gericht op 1 (Geen armoede); 2 (Geen honger); 8 (Eerlijk werk en economische groei); 12 (Verantwoorde consumptie en productie); 13 (Klimaatactie); 15 (Leven op het land) and 17 (Partnerschap om doelstellingen te bereiken).

We kwamen samen tot de conclusie dat de agri sector ontzettend veel interesse heeft in het bouwen van goede merken, heel veel productnamen en logo’s maken nog geen merk. Er is dan ook nog veel te winnen. De wil is er, nu nog de juiste aanpak met denkwerk. Genoeg werk aan de winkel in deze fantastische sector.

International year of plant health

Vandaag wordt in Rome het startschot gegeven voor het internationale jaar van de plantgezondheid. Dat gebeurt tijdens een event dat wordt georganiseerd door FAO. Click to find the English version of this article. 

Photo by Mr Cup / Fabien Barral on Unsplash

Koers bepalen? Kijk achteruit. 

Om een succesvolle koers uit te zetten, is het essentieel om je eigen verleden goed te kennen. Toch stuiten we als we 'het verhaal' van groene ondernemers formuleren weleens op weerstand. Als je achteruit kijkt, zie je voor je niks. 

Het succes van kernwaarden

Hoe helpen kernwaarden je bedrijf richting geven? Waarden bedenken in mooie woorden en zorgen dat medewerkers deze op kunnen dreunen werkt niet. Het gesprek erover voeren wel. 

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden