Sint cadeau: Scholing voor meisjes in Afrika

1 december 2020

It's the most wonderful time of the year!

Zo voelen we dat echt. Het allerleukste is om elk jaar weer een verrassing te bedenken voor de mensen met wie we werken. We geven graag wat bijzonders. Iets wat een glimlach op je gezicht tovert. Daar waren we ook dit jaar naar op zoek. Maar het was een bizar jaar. We wilden onze energie graag gebruiken om iets te doen voor de mensen die het hardst getroffen werden door de crisis. Daarom is 'delen' dit jaar ons thema. 

"Hoe meer we gaan delen, hoe meer het zal lukken, dat het elders misschien net zo goed gaat als hier."

Bovenstaand gedicht is geschreven en voorgelezen door Lianne en op muziek gezet en geanimeerd door Ravenna Moscoso.

Armoede: een verscheurend gevolg van de coronacrisis

Naarmate de coronacrisis vorderde, werd één ding duidelijk. De rijken worden rijker, de armen armer. 

Veel ondernemers kregen flinke klappen dit jaar en veel mensen moesten omgaan met verlies. Maar de hardste klappen vielen bij de allerarmsten. Zoals je kunt lezen in het artikel in de guardian, zijn we verder verwijderd van de doelstellingen zoals bepaald in de duurzame ontwikkelingsdoelen: SDG 1 = No Poverty. Een handjevol superrijken werd heel veel rijker, terwijl het aantal superarmen enorm toenam. 

Onze positieve bijdrage

De beste manier om armoede te bestrijden is onderwijs, in het bijzonder aan meisjes. Wij besloten daarom om onze december attenties wat groter aan te pakken dan normaal. Voor elke relatie die van ons een cadeautje krijgt dit jaar, betalen we voor 1 meisje in Botswana of Ethiopië een jaar lang financieel en sociaal onderwijs. Dat doen we via de Startup4kids foundation. Zo helpen we zo'n 30 meisjes aan een kans op een betere toekomst. Wij vinden het een prachtige manier om onze winst te delen en hopen hiermee ook anderen te inspireren om hun geluk te delen, op welke manier dan ook.

Een letter in stukken, voor nog meer geluk

Het is een grote luxe als je iets over hebt om met een ander te delen, vinden wij. Logisch dus dat we heel blij werden van dit idee. We stuurden we onze relaties een Locoletter van superlekkere, verantwoorde chocolade. Locoletters bestaan uit een heleboel stukjes chocolade in twee kleuren. Die kun je leggen in elke gewenste letter én je kunt hem gemakkelijk delen. Dubbel plezier dus! Kunnen we nóg meer delen.

Een heel fijne decembermaand gewenst. 

Marleen de Hoog en Lianne van der Kruk

Creativiteit aanwakkeren? Koester het gelummel. 

Om de creativiteit bij mensen te verhogen is het belangrijk om ruimte te hebben of maken om te ontspannen. 

Groente en fruit vitaal voor gezondheid en duurzaamheid

2021 is het internationale jaar van groente en fruit. Dit is wat en waarom wij als Allura daaraan bijdragen.

Identiteitstraject Meijer Potato

Identiteit, internal branding en positionering 

We hielpen Meijer Potato, voorheen C. Meijer BV, bij het verwoorden van hun identiteit, het internal branding vraagstuk en de positionering. 

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden