Creativiteit aanwakkeren? Koester het gelummel

22 januari 2021

Meer creativiteit in de groene sector 

Wij werken graag voor de groene sector, een innovatieve en internationale sector, duurzaam en bezig met gezondheid. Maar het is ook een nuchtere sector, met een handen-uit-de-mouwen- en een doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-mentaliteit.

Met Allura helpen we de sector graag aan nieuwe inzichten om verder te komen. Zodat er meer aandacht en waardering komt, zowel intern als extern. Voor nieuwe inzichten en ideeën is creativiteit nodig binnen je bedrijf. Een column met de kop “Koester het gelummel” sprak ons wel aan. John Cleese zegt daarin: “If you want creative workers, give them enough time to play.”  

Nieuwe ideeën en ruimte om niks te doen. 

In de column leren we dat creatieve of nieuwe ideeën vanzelf ontstaan, mits je niet elk uur nuttig wilt of moet maken. Teveel plannen of belasting werkt contraproductief. Ruimte maken voor lummelen dus!

Als we ontspannen ontstaan alfagolven in de hersenen, die ervoor zorgen dat we afdwalen, ons plezierig en in balans voelen. Door dat we ons meer naar binnen kunnen richten krijgt de rechterhersenhelft meer aandacht. Die helft helpt ons te denken in associaties in plaats van logica en zorgt voor creatieve inzichten.

Daarom komen de beste ideeën tijdens het wandelen, onder de douche of tijdens een borrel op vrijdag. Een goed idee kost geen tijd, maar vraagt wel hersencapaciteit! 

Ga mee wandelen

Heb je behoefte aan een beetje creativiteit van buiten? Dan nodigen we je graag uit voor een ontspannen wandeling om jouw volgende project door te spreken. Wij willen graag meer 'wandelend werken', dus bel of mail voor een afspraak.  

Benieuwd naar het originele artikel? Lees: https://www.zandbeek.com/nl/blogs/de-magie-van-de-perfecte-alfagolf/ 
 

Bron: Zandbeek

Bron afbeelding: Zandbeek

Eén helder, verbindend verhaal

Elk woord telt in je bedrijfsverhaal. En iedereen moet dat weten. Lees meer over onze belofte. 

Leerkrachten willen schooltuinieren

De Alliantie Schooltuinen wil dat elk kind op de basisschool kan schooltuinieren. Nu heeft minder dan de helft die kans.

Groen in het licht zetten, dat is de kunst

Een compliment voor Daan Roosegaarde, die met lichtrecepten zowel de mooie als de duurzame kant van de landbouw in het licht zet.