One clear, connecting story for entrepreneurs with allure

January 2022

Every word counts

It's the first thing that you see on our website: A good story sticks. For our customers, we aim to create one clear, connecting story that will give them the allure that they need to be successfull.

In creating such a story, every word counts. We have written and rewritten the content on our website recently and when we do that, we check every word. Word need to match the culture and language of the organisation that they will be used in. If people read 'efore this one, Gisteren werkten Marleen en ik samen aan onze eigen communicatie om te overleggen wat we moeten en willen verbeteren op onze website. En ook die zin bekeken we weer eens met een kritisch oog. Conclusie: We houden 'm. Het verwoordt precies waar wij voor gaan en staan. Er zit zóveel betekenis achter elk woord.

Eén

Stel je voor... elke werknemer kent hetzelfde verhaal en draagt dat uit. Met eigen woorden en gedrag, maar met dezelfde essentie. Wanneer wij zo'n 'verhaal' ontwikkelen vervatten we de essentie in purpose, missie, visie, ambitie en / of kernwaarden*. Korte teksten die iedereen kan onthouden. Die zijn voor iedereen hetzelfde, tot op de punt. Daarin telt elk woord. En dat wordt ondersteund door eigen voorbeelden, individuele verhalen en een eigen manier van doen.

Helder

Helder, dat betekent zichtbaar, herkenbaar en begrijpelijk. In duidelijke taal, met woorden, beelden, gedragingen en voorbeelden die passen bij de onderneming. Dus geen hoogdravende, theoretische of abstracte woorden die slechts toegankelijk zijn voor de eloquente elite. We zoeken naar eenduidigheid, herkenbaarheid en eigenheid in taal, beeld, en gedrag.

Verbindend

Overeenstemming over waar een bedrijf voor staat en merken dat je daarbij gehoort wordt, dat brengt verbinding. Medewerkers werken mee aan de totstandkoming van het verhaal. Klanten en partners herkennen zichzelf en de manier van doen van de organisatie in het verhaal. Alleen wanneer je missie of purpose zichtbaar én voelbaar wordt in alles wat je doet, klopt het. Dan gaat er van een verhaal een verbindende werking uit. En dat resulteert in lange-termijn-relaties met medewerkers, klanten en partners.

Verhaal

We werken aan een rode draad. Een begin en een eind. Een verhaal leest makkelijk weg en neemt je mee in beeld en tekst. Wij maken duidelijk waar we beginnen, wat de basis is en waar we naartoe gaan. En, niet onbelangrijk, we laten weg wat voor het verhaal niet noodzakelijk is. We kiezen welke elementen we willen benadrukken, om zo de meest herkenbare en aansprekende weergave van het bedrijf te realiseren.

Alleen wanneer je missie of purpose zichtbaar wordt in alles wat je doet, klopt het. Dat gaat veel verder dan woorden, of een poster aan de muur. Je voelt het als je ergens binnen stapt of een gesprek met iemand hebt.

Voor ondernemers

Onze klanten zijn meestal ondernemer, mensen met passie voor hun bedrijf en voor hun vak. Ook als een organisatie niet onder de noemer 'ondernemer valt', maken wij het ondernemerschap zichtbaar in het verhaal. Ondernemers, dat zijn mensen die met ondernemerschap werken aan hun doel.

Met allure

Allure is aantrekkingskracht en elegantie, gebaseerd op aandacht voor de wereld en voor de ander. Medewerkers en klanten die weten dat zij belangrijk zijn en zich herkennen in het verhaal en in de doelen van een bedrijf zullen zich daar onderdeel van voelen. Dat maakt klanten en medewerkers loyaal en trots. Met onze klanten streven we naar een verhaal met allure, dat vertelt hoe de organisatie van waarde is voor de maatschappij.

Werken aan het verhaal van je eigen organisatie

De aantrekkingskracht van organisaties die zoeken naar meerwaarde is inmiddels meermaals bewezen. Nieuwe medewerkers zoeken naar zingeving bij bedrijven. In tijden waarin het lastig is om goede mensen te vinden, is een goed verhaal, dat in alle aspecten van de bedrijfsvoering zichtbaar is dus nog belangrijker. En daarbij telt elk woord.

Wij helpen onze klanten bij het ontwikkelen van hun verhaal. En we merken dat het werkt. Een identiteits ontwikkelingstraject dat goed doordacht en uitgewerkt is, is een investering in betere, efficiëntere communicatie op alle vlakken. Dat raakt interne communicatie, externe communicatie, public relations, marketing communicatie, employer branding, etc. Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen? Voel je welkom voor een live of online afspraak. Onze contactgegevens vind je op de website: www.alluravision.com

*Bij sommige organisaties landen woorden als purpose, missie, visie en kernwaarden niet zo goed. Dan verwoorden we die anders en wordt een visie bijvoorbeeld 'onze kijk op de wereld' en een missie 'ons ultieme doel', afhankelijk van de taal die past binnen de bedrijfscultuur.

Eén helder, verbindend verhaal

Elk woord telt in je bedrijfsverhaal. En iedereen moet dat weten. Lees meer over onze belofte. 

Leerkrachten willen schooltuinieren

De Alliantie Schooltuinen wil dat elk kind op de basisschool kan schooltuinieren. Nu heeft minder dan de helft die kans.

Groen in het licht zetten, dat is de kunst

Een compliment voor Daan Roosegaarde, die met lichtrecepten zowel de mooie als de duurzame kant van de landbouw in het licht zet.