“Je moet je losmaken van je vertrouwde wereld, het bekende achter je laten, vrije ruimte scheppen.”

Jos Kessels

Ken uzelf

Visieontwikkeling is het talent van de leider

Weten wie je bent en waar je voor staat. Dat is de basis voor visie.

In de workshop 'inspirerend leiderschap' leer je jezelf beter kennen en je eigen visie op een heldere manier te verwoorden. 

We gebruiken persoonlijke ervaringen om aan de hand van 10 'kralen' uit het kralenspel te verhelderen wat de algemene visie is die je kunt destilleren uit één specifieke, persoonlijke ervaring. 

Het doorlopen van alle kralen van het kralenspel helpt bij het maken van beslissingen, bij het overzien van de belangen en vooral bij het formuleren van je persoonlijke standpunt. 

Het kralenspel is gebaseerd op de inzichten van Jos Kessels uit het boek Spelen met Ideeën. 

Allura vision growers zet 'het kralenspel' in om persoonlijk leiderschap in organisaties te ontwikkelen. Ken uzelf, dat is een goed begin voor krachtig leiderschap. Het kralenspel kan worden doorlopen in workshopvorm (een halve of een hele dag) of individueel, tijdens meerdere afspraken, aangevuld met online (email) contact.

Het kralenspel kan worden ingezet voor individuele begeleiding, maar kan ook als methode worden gebruikt in een 1-dags workshop voor een Management Team of andere groep in een organisatie. 

Lees de reader over het kralenspel voor meer informatie.

Laatste blogs

Eén helder, verbindend verhaal

januari 2022

Elk woord telt in je bedrijfsverhaal. En iedereen moet dat weten. Lees meer over onze belofte. 

Leerkrachten willen schooltuinieren

8 september 2021

De Alliantie Schooltuinen wil dat elk kind op de basisschool kan schooltuinieren. Nu heeft minder dan de helft die kans.