“Het hele plaatje kloppend maken. Dan wordt het mooiste van het bedrijf werkelijk zichtbaar.”

Allura Vision Growers

Allura Methode

Wij gunnen de groene sector meer allure.

De Allura Methode is onze aanpak voor het onderzoeken formuleren en implementeren van het bedrijfsverhaal, de missie, visie en kernwaarden. In dat proces doorlopen we 3 fases die elk hun eigen doel hebben. In de tijd kan het zijn dat de fases elkaar overlappen. 

1. Identiteit
Deze fase formuleren we de antwoorden op vragen als 'Wie zijn we', 'Wat is ons gemeenschappelijke doel of purpose', 'Wat onderscheidt ons in de markt', 'Waar staan we voor'. 

Aanpak: We onderzoeken en formuleren wat het bedrijf onderscheidt en waar het voor gaat en staat. Dat doen we door individuele gesprekken, groepsgesprekken, en / of speciaal voor dit doel ontwikkelde workshops. Elk traject is maatwerk dat wordt afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de klant. 
Resultaat: Het verhaal van jouw bedrijf. Geen bedacht verhaal, maar het verhaal zoals iedereen dat zal herkennen en waarderen. Missie, visie, kernwaarden en andere teksten die waarde hebben in jullie situatie. Het verhaal kan worden uitgedragen in allerlei middelen, die worden ontwikkeld in fase 2 en 3. 

2. Internal branding
De tweede fase gaat over 'doen wat je zegt'. Alle medewerkers worden in deze fase betrokken. Immers, wanneer duidelijk is waar een bedrijf voor gaat en staat willen we dat ook uitstralen aan alle kanten. We willen dat medewerkers het begrijpen en dat hun gedrag past bij het verhaal van het bedrijf. Iedereen doet ertoe, en alles wat we doen. Medewerkers zijn de belangrijkste uitdragers van alles waar we voor staan. Alleen wanneer we hen goed kunnen betrekken, en medewerkers de missie, visie en kernwaarden gaan voelen, ervaren en uitstralen gaat het plaatje kloppen. 

Aanpak: We brengen missie, visie en kernwaarden tot leven bij medewerkers. In stap 1 is al een deel van de medewerkers betrokken, maar nu wordt iedereen betrokken via presentaties, workshops en terugkerende boodschappen. Directie en management hebben een grote rol in deze fase in. En we ontwikkelen middelen die passen bij de specifieke doelstellingen en situatie van het bedrijf.
Denk aan o.a. workshops, boekje, intranet, interne app
en intern event. In deze fase kan een periode van interim management om delen van de organisatie te ontwikkelen of verder te brengen een onderdeel zijn. 

3. Positionering
In fase 3 gaan we ook externe communicatie in lijn brengen met het bedrijfsverhaal. Zodat klanten, partners en de buitenwacht het beeld zien dat klopt bij het verhaal. Missie, visie en kernwaarden worden zichtbaar en ervaren in de markt. Bedrijfsbelofte en klantervaring zijn gelijk. “What you see is what you get”.

Aanpak: 
Deze stap gaat over de externe communicatie, zowel in middelen als in gedrag van medewerkers. We werken samen met bureau(s), de eigen organisatie en ondersteunen daar waar gewenst is middels advies, (interim) management of projecten. 

De rol van Allura varieert in de verschillende fases van het project, maar kan ook verschillen van bedrijf tot bedrijf. We kunnen onderzoeken, organiseren, uitvoeren en ondersteunen, maar we kunnen ook medewerkers coachen om het traject zelf op te pakken. Dat is wat we bedoelen met maatwerk. We stemmen onze dienstverlening af op de mogelijkheden en wensen van onze klanten. 

Laatste blogs

5 redenen voor meer vrouwelijke leiders in de tuinbouw

8 maart 2021

Met meer vrouwen in de top worden bedrijven productiever en winstgevender. Waarom? Dat lees je in dit artikel. 

Groen in het licht zetten, dat is de kunst

1 maart 2021

Een compliment voor Daan Roosegaarde, die met lichtrecepten zowel de mooie als de duurzame kant van de landbouw in het licht zet. 

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden