IKIGAI model

Ikigai: Japanse geheimen voor een lang, gelukkig leven.

Ikigai in organisaties

Ikigai is een Japanse filosofie over wat het leven de moeite waard maakt.

Wij gebruiken het  Ikigai-model om in workshopvorm met een groep te ontdekken wat de organisatie waardevol maakt. Samen maken we  persoonlijke en gedeelde ideeën en inzichten zichtbaar. Deze input gebruiken we voor het formuleren van het 'ikigai' van de organisatie. Dat helpt vervolgens bij het formuleren van de missie, visie en kernwaarden als onderdeel van de identiteit.
Een Ikigai-sessie leidt tot een gedragen missie en visie die gebaseerd is op passie van mensen. Het kan onderdeel zijn van fase 1 of 2 van de Allura-methode.

Over IKIGAI
Ikigai is een Japanse filosofie over wat het leven de moeite waard maakt. Voor een persoon staat het voor 'de reden om 's morgens je bed uit te komen'. Het is een model dat helpt in gedachtevorming over jouw persoonlijke missie, maar kan ook in bedrijven een leidraad zijn bij het formuleren van het waarom. 

In ons blog over het IKIGAI lees je meer over wat IKIGAI is, waar het voor staat en hoe het werkt voor organisaties die willen formuleren wat hun missie is. 

Laatste blogs

International year of plant health

2 december 2019

Vandaag wordt in Rome het startschot gegeven voor het internationale jaar van de plantgezondheid. Dat gebeurt tijdens een event dat wordt georganiseerd door FAO. Click to find the English version of this article. 

Photo by Mr Cup / Fabien Barral on Unsplash

Koers bepalen? Kijk achteruit. 

19 November 2019

Om een succesvolle koers uit te zetten, is het essentieel om je eigen verleden goed te kennen. Toch stuiten we als we 'het verhaal' van groene ondernemers formuleren weleens op weerstand. Als je achteruit kijkt, zie je voor je niks. 

Allura Vision Growers
Sisalbaan 5a
2352 AZ Leiderdorp

Marleen: +31 (0)6 42 59 30 70 marleen@alluravision.com
Lianne: +31 (0)6 21 86 70 57 lianne@alluravision.com

Privacy Statement | Algemene Voorwaarden